Våra tjänster

Vi anpassar upplägget på våra föreläsningar och övningar efter målgrupp och sammanhang. Vi kan skräddarsy utbildningar/föreläsningar för exempelvis arbetsplatser, kickoffer och konferenser.  Tidsmässigt från en timme till en hel dag eller dagar. Det går också att ha återkommande träffar för att följa upp samt öka progressionen i träningen, exempelvis under vårt 8-veckors meditationsprogram.

FokusNu i sambarbete med  Valtam Group  kan även  erbjuda teambuldingar  på  Smedsmora konferensgård  strax utanför Rimbo, ca 45 min från Stockholm. Utbildningen kombinerar teori och praktik  för att: Öka samarbete, problemlösning och mental styrka för den enskilde och arbetsgruppen.

Målsättning
Målet efter föreläsningen/utbildningen är att deltagarna ska få praktiska och mentala verktyg för att bland annat:

  • Snabbare känna igen kroppens stressreaktioner
  • Återhämta sig mer effektivt
  • Kunna rikta sin uppmärksamhet samt bibehålla fokus på en uppgift
  • Öka de empatiska samt de sociala förmågorna
  • Enklare acceptera när saker inte går att förändra eller påverka
  • Kunna använda sina sina mentala färdigheter i flera områden i sin vardag

Exempel på en föreläsning/workshop för företag (1-3 timmar)
Föreläsningarna inleds oftast med att vi berättar om människans ursprung. Anledningen till det är att öka förståelsen för våra nedärvda mänskliga reaktioner, som då var bra, men som idag istället kan skapa mycket stress.

Därefter går vi vidare med att förklara stressens påverkan på kropp och hjärna samt effekterna av att inte återhämta sig. Vidare nämner vi vilka faktorer som skapar stress på dagens arbetsplatser, exempelvis:  Multitasking, digital stress, kontorsmiljöer, sociala relationer, notifikationer m.m.

När vi väl definierat de utmaningar som  finnas på en arbetsplats går vi vidare till olika metoder som kan använda för att minska på stressen. Dessa är:

  1. Ändra på de fysiska förhållandena
  2. Ändra på förhållningssättet

Vi kommer främst att behandla förhållningssättet till de stressiga situationer som kan uppstå på arbetet genom olika mentala övningar och meditation. Men vi kommer även att till  behandla och ge förslag på åtgärder för att minska stressen i den fysiska miljön.

Under föreläsningarna kommer teori växelvis kombineras med praktiska övningar.

Tveka inte att höra av dig vid eventuella frågor!